Het verleden, heden en toekomst van het zaad

Nieuws

PERSBERICHT

Sow to Grow’ opent voorjaar 2018 in Enkhuizen

Voorjaar 2018 is de opening van ’Sow to Grow’, in het gebouw van het voormalige weeshuis aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen.
De bezoeker van deze experience maakt op interactieve wijze kennis met plantenveredeling en ervaart de enorme impact hiervan op ons bestaan en het
belang ervan in de toekomst. ‘Sow to Grow’ is een initiatief van het nationaal museum ‘Saet & Cruyt’ in samenwerking met Kranendonk Experience. Realisatie van ‘Sow to Grow’ is mogelijk gemaakt met steun van personen en bedrijven verbonden aan plantenveredeling, zaadteelt en zaadhandel.

Wist u dat Nederland ‘wereldkampioen’ is in plantenveredeling?

Nederland is één van de belangrijkste centra van plantenveredeling!
Planten zijn van levensbelang voor mens en dier. Voor de voedselvoorziening, de leefomgeving, het klimaat en het milieu. In deze tijd van toenemende bevolkingsgroei, klimaatverandering en veranderende eisen aan milieu en omgeving wordt de rol van planten steeds belangrijker.
De mens is al duizenden jaren bezig om de beste planten te selecteren en aan te passen aan zijn behoeftes. Aanvankelijk op een primitieve manier; de laatste decennia met steeds meer kennis en wetenschappelijke onderbouwing. Dat resulteert in steeds snellere stromen van verbeterde plantenrassen. Plantenveredeling draagt daarmee bij aan de kwaliteit en kwantiteit van voedsel voor mens en dier, aan het leefbaar houden van onze planeet en de veraangenaming van onze leefomgeving, nu en in de toekomst.
Zaden van veredelde plantenrassen worden verhandeld over de gehele wereld waardoor boeren en tuinders en uiteindelijk ook de consumenten profiteren van het werk van de plantenveredelaar.
Dit verhaal gaat u ervaren in ‘Sow to Grow’ dat voorjaar 2018 haar deuren opent in Enkhuizen.

De interactieve experience geeft inzicht in de zaadteelt en zaadhandel.
Van verzamelen en veredelen tot vermeerderen, verbeteren en vermarkten. Daarbij leert de bezoeker ook over de bedrijven die actief zijn in Nederland en de diversiteit aan functies die deze bedrijven te bieden hebben. Maar ook

Sow to Grow | Westerstraat 111 | 1601 AD Enkhuizen, Sow to Grow | 25 januari 2018 www.sowtogrow.nl | info@sowtogrow.nl

maatschappelijk relevante onderwerpen zoals biodiversiteit, biotechnologie, bescherming van intellectueel eigendom, zaadontsmetting, etc. worden belicht.

‘Sow to Grow’ is een must voor leerlingen en studenten die zich op hun toekomst oriënteren en voor iedereen met interesse in de herkomst van ons voedsel en de rol van planten in de wereld van vandaag en morgen.

‘Sow to Grow’ is een initiatief van het nationaal museum ‘Saet & Cruyt’ en kan gerealiseerd worden dankzij giften en sponsoring van personen en bedrijven die actief (geweest) zijn op het gebied van plantenveredeling, zaadteelt en zaadhandel.

‘Sow to Grow’ wordt gerealiseerd in samenwerking met Kranendonk Experience. Dit bureau was onder andere eerder betrokken bij de realisatie van de Heineken Experience en Futureland (Maasvlakte) en werkt nu aan de realisatie van het Afsluitdijk Wadden Center.

............ einde persbericht ..............

Bestuur:
Henk van Wielink
henkvanwielink@gmail.com

Marketing & Communicatie:
Ab Stuurman

  • Bejo-logo-FC-MWS.jpg
  • de_groot_en_slot.jpg
  • EnzaZaden.jpg
  • Hazera logo2.jpg
  • logo-HEE-v2-zwart-online75.jpg
  • incotec.jpg
  • zwaan.jpg
  • syngenta.jpg